Skip to main content

Hur får vi nöjdare kunder?

Ofta kan det vara bra att berätta för kunden om brodyrens begränsningar och komma överens om förenklingar för att nå bästa resultat. Har du säljare är det ännu mer tid som kan kapas. Vi har sammanställt de vanligaste hindren för en bra brodyr, bifogas i en smidig pdf.

Textstorlek

Generellt brukar man säga att en text skall vara minst 5 mm hög för att fungera bra. Det man också måste tänka på är hur tunn texten är, särskilt när det gäller stickat eller andra ”lösa” material men även om tyget har en grov struktur.

Vanliga frågor från oss: Kan vi förstora?  Måste tagline/telefonnummer vara med?

Linjer

För att en linje skall fungera bra måste den vara minst 0,7 mm. Är det fler linjer som ligger bredvid varandra måste de vara minst 1 mm. Tänk dock på att ju fler linjer som ligger bredvid varandra desto svårare blir det att få dem att ”sitta” på ett bra sätt.  Skall det vara en outline på en text måste man också tänka på att den skall få plats mellan och i bokstäverna.

Vanliga frågor från oss: Kan vi skippa outlinen?

Antal färger/toningar

Ibland är det fler färger i loggan än nålar i maskinen. Det är då bra att komma överens med kunden hur man kan förenkla loggan. En logga kan även vara tonad och det är svårt att få till det om kunden förväntar sig att toningen skall se ut som i tryckt form. Toningar kräver att större ytor broderas*.

Vanliga frågor från oss: Ska det vita broderas? Ska bakgrunden  broderas?

Original

Originalet, dvs den bild ni skickar till oss, bör vara i vektorformat (t ex eps, pdf) eller högupplöst och minst i samma storlek som det brodyrkort vi skall göra.  Detta för att vi skall se alla detaljer och texter på ett riktigt sätt.

Det var  några tumregler som ger nöjda kunder och supersnygga kvalitetsbrodyrer.