Skip to main content

Vektorisering

Vill du beställa en vektorisering?

Då ska du gå till vår beställningssida, där finns all info du behöver om priser, tider och tillvägagångssätt. www.vektorisera.nu

Vad är ett vektoriserat orginal?

Det finns 2 sätt att visa bilder i en dator.
1. Bitmapfiler - Jpg, bmp, gif - ofta vanliga webbilder och foton uppbyggda av små punkter -pixlar. När man zoomar in på dessa filer blir de grötigare och grötigare ju närmare man kommer.
2. Vektorfiler- eps, pdf, ai, cdr - dessa bilder är uppbyggda av linjer som alltid är knivskarpa oavsett inzoomnningsfaktor.


Man kan göra om en vektoriserad fil till bitmap men om man vill göra en bitmap till vektorer så måste man "renrita" bilden.

 vektorisering vaya.se vektorisera.nu bitmap till vektorfil eps ai pdf cdr 

 

Vektorisering

Ibland finns inget riktigt original t. ex. när någon logga skall tryckas. Det kan vara för att det är ett handritat orginal eller för att bitmapbilden blivit illa behandlad. Vi fixar det! Skicka bara materialet ni har så skickar vi en tryckbar vektoriserad eps-fil tillbaka till dig. Priset är som vaya - mycket trevligt.

Vektorisering innebär att vi gör om en vanlig bild, exempelvis logotyp, till en vektoriserad fil. En vanlig bild är uppbyggd av punkter och när bilden förstoras blir det en tydlig kvalitetsförsämring. Fördelen med en vektorbild är att den kan förstoras utan att kvaliteten försämras. Clipartbilder är exempelvis en vanlig variant på vektorformat.

Vi vill betona att vi inte jobbar med automatisk vektorisering utan att arbetet utförs manuellt.  

vektorisering vaya.se vektorisera.nu ägg eps ai pdf cdr Exempel på vektoriseringar

 

Teckning till vektorfil

vektorisering vaya.se vektorisera.nu teckning till vektorfil eps ai pdf cdr

webbild till vektorfil

vektorisering vaya.se vektorisera.nu gif till vektor eps ai pdf cdr

Friläggning av bild till vektor

vektorisering vaya.se vektorisera.nu friläggning av bild till vektor eps ai pdf cdr

Vektorfil av inscannad flagga

vektorisering vaya.se vektorisera.nu vektorfil av inscannad flagga eps ai pdf cdr

Vi på Vaya trevlig design har arbetat med vektorgrafik sedan sent 90-tal och har digitaliserat tusentals loggor åt märkningsbranchen i Sverige, Norge och Danmark. Vi vektoriserar det mesta vi får i uppdrag att vektorisera och vektorerna vi vektoriserar är inga automatvektoriserade vektorer utan rent hantverk. Vi vektoriserar din logotyp/logga och eller bild/foto. Skicka oss ditt dåliga original och få tillbaka en uppfräschad variant, redo att tryckas på allt från pennor till luftballonger. Är du osäker på vad du behöver, vi löser det, skicka oss bara en fråga så tar vi det därifrån. Det finns inget som kan förstöra första intrycket som en ful logga, så varför riskera det. Vektorgrafik består av geometriska former så som cirklar,linjer som tillsammans ritar upp en bild. Bitmapbilder är såkallad rastergrafik vilken består av ett antal bildpunkter -ett raster. I stort sett all 3D-grafik är vektorbaserad. En plotter ritar vektorgrafik på ett papper eller skärfilm, exempelvis om du ska stripa en bil. Om du ska skala en logga eller bild upp och ner kommer vektorfilen ge ett knivskarpt resultat varje gång om den är ordentligt gjord, en rasterfil kommer att gradvis försämras för varje gång den ändras och sparas om. Vill du slippa grafiskt krångel med vektorer så kontaktar du bara oss så löser vi det. Vi vektoriserar det mesta vi får i uppdrag att vektorisera och vektorerna vi vektoriserar är inga automatvektoriserade vektorer utan rent hantverk. Vi vektoriserar din logotyp / logga och eller bild/foto. Skicka oss ditt dåliga original och få tillbaka en uppfräschad variant, redo att tryckas på allt från pennor till luftballonger.

Välkommen till Vaya.